Om mig -  Pia

Matlagning, träning och hälsa har alltid legat mig varmt om hjärtat, men när jag för några år sedan på allvar satte mig in i hur kroppen och knoppen hänger ihop så tog mitt liv en helt ny riktning.

Jag fick barn relativt tidigt och efter att ha fått fyra barn i en rasande fart så kom det ytterligare en juvel som idag hunnit bli hela nio år.
Som egen företagre med mycket resande och med fem barn så var det inte alltid det blev som jag hade tänkt mig. Ganska sällan faktiskt, så trots att jag alltid har tyckt mig veta vad man bör äta och inte så lyckades jag inte alltid få till det. Den stora boven hette såklart "tid". Vardagen och pusslandet gjorde att jag inte hann äta så ofta som jag idag vet att kroppen behöver och för barnen blev det ofta snabba nödlösningar. Följden för min egen del blev ett blodsocker som peakade och dalade. Det innebar sötsug, humörsvängningar, huvudvärk, krånglig mage och under en period även värk i armbågar och händer. Jag fick inte heller något vidare resultat om jag nån gång prioriterade att träna.

Det är en sak att VETA vad man ska göra och något helt annat att faktiskt GÖRA, inte sant?
 
Numera har jag lärt mig att släppa det perfekta och att det är smartare att ge efter för lösningar som håller i vardagen. Att alltid ha en plan B när det gäller kosten. Att inte hoppa över och inte heller tvingas stoppa i sig nåt som kroppen inte mår bra av. Att äta för att leva och inte tvärtom.
Jag fokuserar på balanserad och näringstät kost och idag är mitt blodsocker jämnt och fint, sötsug, huvud - och ledvärk och krånglande mage som bortblåsta!

När jag även märkte vilken skillnad det var att träna med rätt "bränsle" i kroppen så blev träningen en helt annan sak för mig. Att träna blev så myckete roligare och framför allt så kom resultaten på ett helt annat sätt som jag aldrig märkt av tidigare.

Idag lever jag, min man och våra barn ett aktivt liv där träningen är lika självklar som att borsta tänderna. Det spelar ingen roll ifall vi är mitt i  vår hektiska vardag, har semester eller är på resande fot, träningen blir alltid av. Vi ser till att den blir av för att vi mår bra av det och för att det dessutom är ett underbart sätt att umgås på!

Min målsättning är att inspirera dom som vill göra en förändring att också tänka till. Att lyssna inåt, sticka hål på alla ursäkter och hitta hållbara lösningar. Vi är alla unika individer och det som passar för en kanske inte passar för någon annan, men oavsett utgångsläge så kan alla hitta hälsosamma rutiner.
Jag vill få mina medmänniskor att göra aktiva val, speciellt kring sin kost. När man börjar där så blir det lättare att göra nästa aktiva val, att röra på sig.
Kan jag så kan du.

" You must take personal responsilbility. You cannot change the circumstances, the seasons, or the wind, but you can change yourself. That is something you have charge of".
- Jim Rohn