" Matiga sallader passar som lunch eller tillbehör året om tycker jag.
Den här varianten snurrar man ihop på en kvart och går såklart att variera med vad man nu har hemma!"

"Denna soppa är en riktig värmande vardagskompis. Är mustig, och proteinrik med precis rätt sting i. Och så är den supersnabb att tillaga!
Receptet är till 4 personer"

"Detta supergoda alternativ till vitt ris uppkom när barnen önskade curry-kyckling med ris till middag och jag inte själv hade lust att äta vitt ris. Funkar finfint som tillbehör till det mesta  och kan ju varieras med andra grönsaker man eventuellt har hemma  såsom morot, paprika osv...
Blir det över så äter jag detta gärna som en lunchsallad dagen efter tillsammans med lte feta ost, pumpakärnor eller vad jag nu har hemma."

Rödbetor och fetaost.

Blandade salladsblad
Kokta rödbetor
Avokado
Feta ost
Pumpakärnor
Rostade valnötter

Vinegrätt:
1/2 dl Linfröolja
1/2 dl Balsamvinäger
salt
peppar
franskaörter
honung


 

Linssoppa med halloumitärningar

2,5 dl torkade röda linser
1 gul lök
1/2 röd chili
1 klyfta vitlök
olja till stekning
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 msk curry
2 msk grönsaksbuljong
5 dl vatten
salt o peppar
200 g halloumi
koriander

Fräs hackad lök, vitlök, chili och sköljda linser i lite olja.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, curry, vatten och fond. Låt koka i 15 min. Smaka av med curry, salt och peppar.
Tärna halloumin och stek i lite olja medan soppan kokar.
Häll upp i djupa tallrikar, toppa med krispiga haloumitärningar och garnera med koriander,

Blomkålsris
 

1/2 blomkålshuvud
1/2 rödlök
1 liten zuccini
1/2 msk olivolja
curry efter smak
saften från 1/2 citron
salt och svartpeppar
1 frp konserverade kikärter
Hackad persilja

Riv blomkålen grovt. Finhacka rödlök och zuccini. Stek i lite olivolja och tillsätt curry, citronsaft, salt och peppar.
Lägg över i en skål och blanda ner kikärter och hackad persilja.