"Chokladbollar med jordnötssmör  är lika gott som det låter!!
Perfekt när man är sugen på nåt lite extra men ändå vill hålla sig från sockerfällan.."

"Fick det här receptet av en fantastisk kvinna som liksom jag är i en process där gamla bakverk byts ut mot nya och nyttigare varianter. Denna är kanhända en kaloribomb men den är bombad av nyttiga fettsyror från allehanda nötter både inuti och ovanpå och så kompakt att man är nöjd efter en lagom stor bit."

"Dessa energibollar med mandel och choklad, proppade med protein och hälsosamma fetter är bara så himla goda. Ladda kylen på fredag och njut hela helgen!"

"Mmmmm....jag säger bara det. Ljuvligt goda tryfflar fulla med energi och protein.
Dessa vill man gömma längst in i kylen så att ingen annan hittar dom! Fast å andra sidan så är ju faktiskt delad glädje dubbel glädje så  ... "

"När jag fick ordning på mitt sötsug så blev sånt som jag tidigare tyckte var ljuvligt inte alls lika gott längre. Det kan ju kännas lite trist men när jag sen började att prova mig fram och baka raw food så upptäckte jag att det går att ställa till med kalas ändå. Man behöver bara öva lite, prova sig fram  och våga bryta det traditionella mönstret.
Sist jag bjöd på fika-kalas så bjöd jag bara på rawfood och det var riktigt lyckat. Ulrika Davidssons citronkaka blev en succé och är ju dessutom en fröjd för ögat!"

"Dessa dadelbollar är sååå goda. När man bjuder barn på dessa så är tricket att säga att -"ja, det är en vanlig  chokladboll". Med det här receptet så märker dom nämligen ingen skillnad, men som vuxen så vet jag att jag bjuder på en nyttigare chokladboll och faktum är att man inte orkar äta så många innan man är nöjd och alldelles förträffligt glad!"

"Den här delikatessen bjöd min svägerska Anna mig på för några år sedan. Tur för mig att receptet följde med för detta är en återkommande godbit när vi vill lyxa till det lite extra. En sån där godsak som bara smälter i munnen och lämnar en med en aaahhh känsla!"

Mixa ihop alla ingredienser till botten till en smet i en matberedare eller mixer. Klä en pajform med avtagbar kant ca 16 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut smeten jämnt i formen.
Mixa kokosflingorna till fyllningen till smör i en matberedare (tar ca 5 minuter). Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop.
Bred fyllningen över bottnen och låt kakan stå i kylen i minst en timme. Toppa med hallon, kokosflingor och rivet citronskal.

Choklad och jordnötsboll

10 urkärnade dadlar
2, 5 dl mandelmjöl
0,5 dl raw kakao
4 msk jordnötssmör
5 msk espressokaffe
1 nypa flingsalt

Raw kladdkaka.

Botten:
5 dl valnötter
2,5 dl dadlar
2 msk kakao
0,5 dl kokos

Fyllning:
5 dl naturella cashewnötter
0,8 dl kakao
0,8 dl agavesirap
0,8 dl kokosolja
0,5 dl pistagenötter alt kakao

Mixa ingrediensera till bottnen och tryck ut smeten i en form med löstagbar kant.

Mixa cashewnötterna i en mixer tills du har ett mjukt krämigt smör. Det tar några minuter så ge inte upp.
Lägg i resten av ingredienserna och kör tills det är slätt och krämigt.
Bred på botten och ställ i kylen över natten eller några timmar. Dekorera med nötter eller kakao.

Energibollar

1/2 dl mandelsmör
2 msk agave sirap
1 msk chiafrön
1 msk hampa hjärtan
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl pecannötter
1/4 dl mörk choklad

Lägg alla ingredienser förutom nötter och choklad i en matberedare och kör i 30 sek.
Tillsätt nötter och choklad och kör ytterligare 10 sek tills nötter och choklad har fått önskad storlek
Rulla bollar och förvara dom i kylen.

Choklad tryffel

1 dl mandelmjöl
1/2 dl hampa hjärtan
1/4 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk salt
1/4 dl mandelmjölk
2 msk agave sirap
smält mörk choklad att doppa tryfflarna i.

Mixa mandelmjöl och hampa hjärtan i 30 sek. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Rulla bollar och doppa dom i smält choklad.
Låt stelna i kylen.
 

Raw citronkaka

Botten:
1 dl dadlar, 1 dl valnötter ,1 nypa salt
Fyllning:
3 1/2 dl kokosflingor
rivet skal från 2 citroner
1 dl färskpressad citronsaft
3 msk kokosolja
4 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk gurkmeja
1 nypa salt
Topping:
1 1/2 dl färska hallon, 2 msk kokosflingor, rivet citronskal

 

Chokladbollar

20 st färska dadlar
2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1/2 dl grovhackade cashewnötter
1/2 dl grovhackade mandlar
2 1/2 dl fiberhavregryn alt. vanliga havregryn
4-5 msk kakao
1 kopp expressokaffe
1 nypa flingsalt

Rulla i kokosflingor.

 

Raw valnötsbar

2,5 dl valnötter
2,5 dl kokosflingor
2 dl färska dadlar
0,5 tsk vaniljpulver
salt
Topping:
1 dl kokosolja
2/3 dl agave-eller lönnsirap
1 dl kakao

Mixa nötter, dadlar och kokosflingor, tillsätt vaniljpulver. Tryk ut smeten i en liten bakform (typ limpform) med plastfilm i botten.
Smält kokosoljan utan att den blir varm och blanda i resten av toppingingredienserna, Häll över nötbotten, plasta och ställ kallt tills det stelnat.