"Jag äter väldigt sällan bröd numera men Ulrika Davidssons Omega 3 bröd bakar  och njuter jag mer än gärna av.
Perfekt till en kopp örtdryck och gärna med en god skiva ost och röd paprika på."

"Efter en lunch i huvudstaden kom min man hem med en kokbok med kökschefen Johan Perssons mest efterfrågade recept. Jag fick den med orden " - Du måste testa att göra fröknäcket. Det var magiskt."
Jag gjorde som han sa och sedan dess har jag hållt fast vid det här receptet.
ÄLSKAR fröknäcke för att det är så enkelt att göra och så crunchigt gott!  Den här varianten är dessutom glutenfritt": )

" Jag älskar röror för det kan liksom aldrig bli fel. Dessutom kan man ta vad man har och det gillar jag. Den här röran är den enklast möjliga och jag brer den på både omega 3 brödet och fröknäcket.
Skulle det bli något över så passar den utmärkt som såsbas till tex bönpasta."

"Den här röran kom till en fredag medan  jag inväntade sällskap av en kär vän som gillar röror och kronärtskockor lika mycket som jag. 
Det blev en salig blandning som landade väl men de exakta måtten försvann i kreativitetens låga";)

" Tonfisk är så tacksamt att göra röror på för du kan blanda i nästan vad som helst. Denna variant är enklast möjliga men har du paprika, kapris, oliver osv  hemma så är det supergott ihop med tonfisken.
Med en fikastund som denna boostar du din kropp med nyttiga fetter, protein och kolhydrater i en bra harmoni." 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform och bröa med lite grahamsmjöl.
hacka aprikoserna fint. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och lägg smeten i formen.
Strö pumpafrön över brödet och grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Omega3 bröd

Till en limpa:
6 dl grahamnsmjöl
10 osvavlade aprikoser
3/4 dl rågkross
3/4 dl hela linfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl hackad mandel
3/4 dl hackade valnötter
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
Garnering: 1/2 dl pumpafrön.

Johans fröknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 dl majsmjöl
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl hett vatten
1/2 tsk salt
Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser, häll över hettvatten blandat med oljan och rör om.Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper.
Lägg ett bakplåtspapper över smeten och tryck ut så tunnt som möjligt med en stekspade och strö över lite flingsalt
Grädda i 170 grader i 45 minuter.

Paprika och fetaost röra

2 paket ekologisk fetaost
1 burk grillad paprika
en skvätt citron, salt och svartpeppar efter smak.

Mixa ihop allt i en matberedare.

Håller i kylen i minst fem dagar.

Kronärtskocksröra.

1 burk jordärtskockor
1-2 pressade vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
4-6 cm parmesanost
ca 1dl turkisk yoghurt
pressad citron, salt och svartpeppar efter smak.

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
Håller i kylen i minst 5 dagar.

Tonfiskröra

En burk tonfisk
Äpple
Gräslök
En msk majonäs
En msk gräddfil
En klick senap

Rör ihop allt och njut på en Finncrisp eller knäckebröd.