KOST OCH NÄRING

Rekommendationerna kring vad vi ska äta har varierat under min livstid. Vi har fått lära oss både om kostcirklar och matpyramider. Allt som oftast är det nya rön på  löpsedlarna. Man kan bli stressad för mindre och vad blir det för klokt av det?

Jag väljer att lyssna på dem som vet och kan, som lutar sig på forskning. För mig är det också viktigt att lyssna på dem som lever som dom lär.

Vår kropp behöver näring för att kunna fungera. Både i vardagen, när vi arbetar, vid våra träningspass och när vi sover. Vi ska ha energi för att orka utföra våra dagliga sysslor men vi ska även ha bra byggstenar för att reparera kroppen och bygga upp nya celler - hela tiden. Detta är en ständig process. Hur vi och våra kroppar fungerar är avhängt på det som vi stoppar i oss - dagligen. Så, det är viktigt att vi har koll på VAD vi stoppar i oss, både vad det gäller kvalitén och kvantiteten. Tyvärr så är avsaknaden av närig och byggstenar för kroppen alltför stor hos många idag.

Mina personliga tankar kring min kost kan summeras till att det är viss mat och dryck som jag drar ner på och det är vissa saker som jag väljer bort i den utsträckning jag kan, men jag har inga förbud mot något. Måttlighet och varierat sammanfattar det i stora drag.
Generellt så väljer jag mycket grönsaker, bär, frukt, nötter, fröer och baljväxter. Jag har dragit ner på mejeriprodukter gluten och snabba kolhydrater (socker) för att jag mår bättre när jag avstår än tvärtom. Hel och halvfabrikat väljer jag bort i så stor utsträckning jag kan.
När jag ska äta så tänker jag att jag vill stoppa i mig sånt som ger min kropp näring. Annars gör det ju ingen nytta, tänker jag. Mackor och kaffe ger inte mycket till bränsle eller skydd, så då väjer jag hellre något som boostar min kropp. Varför inte passa på liksom?

För mig är det nödvändigt att fylla på med bränsle var tredje timme. Jag äter alltid frukost, lunch och kvällsmat. Utöver det så blir det mellanmål på förmiddagen och eftermiddagen. Så, 5-6 gånger per dag äter jag. De dagar som jag tränar så kan det bli ytterligare ett par gånger.

Hur noga man än är med val av råvaror och sitt kostupplägg så anser jag att det är svårt att uppnå ett komplett näringsintag med enbart vanlig mat. Därför väljer jag att komplettera min dagliga kost med Herbalifes närings-shakes och kosttillskott. Jag använder dessutom alltid deras produkter kring min träning, före som uppladdning och efter som återhämtning.
Sättet jag har använt produkterna på har varierat beroende på mina mål och mina omständigheter. Under vissa perioder har jag använt dem för att hålla näsan över vattenytan och under andra perioder för att forma till kroppen, minska underhudsfett och få fram mer definierade muskler. Perioder när många är sjuka och förkylda omkring mig så är den främsta målsättningen med att komplettera med Herbalife kosttillskott att hålla mig frisk och stå emot alla baciller.
Som fembarnsmamma så har Herbalife´s produkter många gånger varit räddningen för mig, och det har varit skönt att veta att jag inte behöver kompromissa med näringsintaget. 
Livet innehåller diverse utmaningar och det gäller att parera dem på bästa sätt, med behändiga hjälpmedel.

Vill du ha hjälp i den situationen just du befinner dig, hör av dig till mig så ser vi om jag kan hjälpa dig. Skicka mig ett meddelande på "Kontakt" sidan.